Hei Ruby - Utforsk Internett

Ruby og vennene hennes vil bygge sitt eget snø-internett. Men hvordan skal det se ut? Hva er egentlig internett og hvor er det?

Vi tar internett for gitt, men veldig få vet hva det egentlig er og hvordan det fungerer. Er det ei
sky eller en haug med kabler, og hvordan beveger
informasjonen seg online?

 

I denne boka er det mye å lære for oss alle.
Du får oversikt over oppbygning av URL-adresser, informasjon om undersjøiske kabler under Atlanterhavet, lære hva kryptering av data er, og hvorfor det er så vanskelig å slette bilder etter de først er lastet opp.

 

Barn må i dag lære seg å navigere i et kommersielt internett fullt av apper, reklame og potensielle farer, så boka tar også opp nettvett, sosiale medier, etiske problemstillinger og andre mer generelle temaer.


Aktivitetene i denne boka er omfattende og mange, og det er stor variasjon i vanskelighets-grad. Her kan man finne oppgaver som passer langt opp i ungdomsskolealder, i tillegg til enkle oppgaver for de yngste.

Faglig innhold:

  1. Hva er Internett?

  2. Hvordan er Internett bygget opp?

  3. Protokollene på Internett

  4. Internett -tjenester.

  5. Pass på! Nettvett. 

  6. Virkningene av Internett.

Ruby oppdager at ikke alt er like trygt. Pass på!

Eks-oppgave:

 

Kan du skille mellom ekte og falsk informasjon?

Reklame eller artikkel? 

 

 

Er dette spillet virkelig gratis?

Kurs, foredrag, eller bare et spørsmål? 

Vi tilbyr kurs og workshops om Hei Ruby-konseptet og hvordan dette kan brukes i skole og barnehage.  Kursene passer for lærerskolestudenter, pedagoger og andre som jobber med barn. Kontakt oss ved ønske om foredrag, kurs eller ved ev andre forslag til arenaer hvor Hei Ruby bør være med!  BLOGG fra foredrag og workshops!

Vi ønsker også å knytte til oss pedagoger i barnehage og skole som har erfaringer med Hei Ruby for å bygge opp en erfaringsbase etter hvert, så ta gjerne kontakt hvis du har brukt Rubybøkene.